Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европа да запази своето единство срещу войната

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европа да запази своето единство срещу войната
Коментари Харесай

Зеленски: Европа трябва да остане единна срещу Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европа да резервира своето единство против войната на Русия, съобщи Ройтерс.

" Няма разделяне, няма схизма измежду европейците и ние би трябвало да запазим това. Това е нашата задача номер едно през тази година ", обърна се през днешния ден той посредством видеовръзка към конференция в Литва. " Европа оказва помощ сама на себе си. Тя освен оказва помощ на Украйна да се опълчва на Русия; това оказва помощ на Европа да се опълчи на съветската експанзия ", сподели Зеленски.

Вчера страните от Европейски Съюз останаха на различни мнения относно това какъв таван да дефинират за цените на съветския нефт, с цел да понижат опциите на Москва да финансира войната си. Днес украинският президент предложи на европейските водачи да се спрат на предлагането за таван от 30 $ за барел. По думите му предложенията за таван от 60 или 70 $ за барел " звучат по-скоро като оттегляне " пред Русия.

" Много съм признателен на нашите балтийски и полски сътрудници, за техните оферти, които са много смислени, да се дефинира 30 $ за барел. Това е доста по-добра концепция ", сподели Зеленски.
ТЕМА преди 19 часа 686 преди 24 часа 554 преди 1 ден 959
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР